In de spotlights | Konijnen

Door | 17.4.14 4 reacties
Vandaag in the spotlights het konijn! Wilde konijnen, ik zie ze steeds meer. En daar geniet ik van want oh wat hou ik van die beestjes! Ik heb zelf een konijn en deze spotlight is dan ook een beetje voor haar ;-)
Bij mij in de buurt zijn er veel plekken waar je een konijn kan tegenkomen! Op grasvelden met daarnaast bosjes zitten vaak konijnen. Ook kan je ze tegenkomen in duinen, bossen of parken. Helaas is het wel zo dat het aantal konijnen in Nederland heel erg is gedaald. Dit kwam (de laatste keer) door een virus. Meer informatie hierover vind je op: deze website

Gelukkig gaat het met hele kleine stapjes bergopwaarts met de aantallen van konijnen. Wil je ze spotten, dan is de beste tijd hiervoor vroeg in de ochtend en vanaf een uur of 4/5 in de middag tot 's avonds.

Zelf ben ik al heel wat mooie konijnen in het wild tegengekomen.

Zoals ik al zei heb ik zelf ook een konijn, Eevee. Sommige van jullie weten het al maar ik ben echt helemaal gek op haar! Ze is inmiddels 4,5 jaar en super ondeugend. Hier volgen een paar foto's van haar!

Ze houdt van in de kast, op de bank en in dozen springen

Groente, fruit en hooi slaat ze nooit af!

Maar van al dat eten en spelen word je natuurlijk ook heel moe, daarom ploft ze vaak lekker neer om een dutje te doen!En dat was hem weer voor vandaag! Heb jij ooit wilde konijnen gezien? Of heb je misschien zelf een konijn?


Nieuwere post Oudere post

4 opmerkingen:

 1. Rosanne van Dieren17-04-2014 10:42

  Wat kan je mooi fotograferen zeg. Hele mooie foto's!
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie foto's! Het tweede konijntje lijkt best wel op een die ik ooit had.
  Ik vind het echt geweldig dat Eevee gewoon los loopt in huis. Wat een schat van een konijn (die van mij is nooit tam geweest)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh wat jammer dat jou konijntje niet zo tam was! En dankje! :)

  BeantwoordenVerwijderen