In de spotlights | Vlinders

Door | 7.4.14 4 reacties
Vandaag in de spotlights vlinders!! Sommige mensen vinden ze prachtig andere vinden ze eng. Nu vind ik ze prachtig maar ben ik soms toch ook een beetje bang, want hey het blijven insecten en daar ben ik niet zo dol op haha. Hoe dan ook, het zijn in ieder geval prachtige wezens om op de foto te zetten!

De beste plaats om foto's te kunnen maken blijft denk ik toch een vlindertuin en die zijn er heel veel in Nederland. Je hebt ook vaak in dierentuinen een vlindertuin zoals in Artis en Blijdorp. Als je hier naartoe gaat weet je eigenlijk voor 99% zeker dat je een mooie foto van een vlinder kan maken. Hou er wel rekening mee dat door de hitte je lens kan beslaan. Bij sommige vlindertuinen staat er een soort föhn die je kan gebruiken. Dan is je lens al 'warm' en beslaat hij dus niet als je binnen komt, erg handig ;-)


Maar natuurlijk kan je ook gewoon naar buiten opzoek naar vlinders, ze fladderen werkelijk waar overal rond! Waar je bijvoorbeeld op kan letten is gekapte bosjes, daar zitten vlinders vaak! Maar ook als je in een willekeurig natuurgebied loopt en het is een beetje warm en zonnig heb je veel kans om een vlinder tegen te komen! Het is wel moeilijker om 'buiten' een foto van een vlinder te maken. Omdat ze niet vaak (lang) stil zitten en je minder dichtbij kan komen voordat ze weg vliegen. Maar het is zeker wel mogelijk!
Je ziet wel duidelijk verschil tussen de foto's die ik in een vlindertuin en buiten heb gemaakt. Dus mijn conclusie, als je echt een mooie (macro) foto van een vlinder wil ga dan naar een vlindertuin!


Heb jij wel eens een foto van een vlinder gemaakt?


Nieuwere post Oudere post

4 opmerkingen: