Productfotografie

Door | 10.4.14 5 reacties
Mijn moeder heeft haar eigen webshop Het kleine beursje omdat mijn moeder natuurlijk weet dat ik van fotografie hou, vroeg ze mij of ik foto's voor in haar webshop wou maken, en dit is hoe ik ben begonnen met productfotografie. Laatst was ik weer bezig met productfoto's maken en dacht ik, waarom schrijf ik hier geen artikel over. Dus bij deze ;-)


Productfotografie is een vak apart, het is zo anders dan mensen, dieren of natuur fotograferen. Je moet met hele andere dingen rekening houden bijvoorbeeld weerspiegelingen in de producten. Het liefst fotografeer ik buiten, hier heb je meestal het beste licht en een leukere achtergrond voor je foto. Maar als het erg koud is, of regenachtig bijvoorbeeld heb je natuurlijk een andere optie nodig. Zelf heb ik een lichttent (waar ik binnenkort een review over hou) die ik dan gebruik. Ik moet zeggen dat ik op dat gebied nog veel kan leren, maar dat komt vanzelf naarmate je er meer mee werkt, denk ik.Voor het fotograferen van producten gebruik ik eigenlijk bijna altijd mijn kit-lens of de 50mm F1.8 lens. Dit werkt het makkelijkst/best en je kan met deze lenzen een mooie scherptediepte creëren, waardoor je de focus echt op het product kan leggen!

Heb jij ooit producten gefotografeerd?


Nieuwere post Oudere post

5 opmerkingen:

 1. Vooral die laatste armbanden vind ik echt leuk! Ik was ze aan het zoeken op de site, maar ik kon ze alleen niet vinden. Klopt dat?
  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klopt inderdaad! Die zijn net nieuw binnen, komen deze week online :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh wat leuk dat je dit voor je moeder haar webshoppie kan doen! Ik heb zelf een aardige tijd een soort van beautyblog gehad en deed het toen aardig vaak met make up, nagellak, sieraden enzo.. Vind het altijd wel leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je je moeder helpt!


  Ik maak weleens foto's voor producten die ik op mijn website wil hebben om bijvoorbeeld te reviewen, maar meer niet,


  Stephanie // aphelium.org

  BeantwoordenVerwijderen
 5. DinjaDONUT vd Broek11-04-2014 21:49

  Wat lief dat je je moeder zo helpt!
  En wat een leuke spulletjes trouwens :D
  Ik maak eigenlijk bijna nooit productfoto's..
  x

  BeantwoordenVerwijderen