In de spotlights | De Kwak

Door | 30.4.14 2 reacties
De Kwak, familie van de Reiger en een uiterst zeldzame vogel in Nederland en Vlaanderen. Hij komt zelfs amper voor in Europa. Ik had hem nog nooit gezien, sterker nog ik wist niet eens dat hij bestond. Maar daar is gelukkig verandering ingekomen. Het blijkt dat deze vogel in Artis ('vrijwillig') verblijft. Ik zag ze en greep meteen mijn kans, foto's maken van deze prachtige vogels.
Meer informatie over de Kwak vind je onder andere op de website van de Vogelbescherming hierop kun je ook vinden waar de Kwak gespot is, en waar je dus de meeste kans heb hem tegen te komen! Zo kwam ik er net achter dat hij op 28 april 2014 is gespot bij het Nieuwe Meer... en laat ik daar nou heel dichtbij wonen! Ik ga dus zeer binnenkort even koekeloeren, of zal ik kwakeloeren zeggen :P


Heb jij de Kwak ooit gezien, wist jij van zijn bestaan af?
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

  1. Kirsty ten Bos30-04-2014 12:12

    Ik wist ook niet van deze vogel af! Wel fijn dat hij in Artis er nog is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een aparte vogel kende um nog niet.. mooie plaatjes

    BeantwoordenVerwijderen