Foto Post #8 | Artis 2

Door | 28.4.14 2 reacties
In mijn vorige foto post zei ik al dat ik onlangs in Artis tot de conclusie gekomen was dat ik eigenlijk meer foto's had gemaakt van vogels en eenden die niet 'bij Artis horen'. Wat ik het meest bijzonder vond was de Kwak (familie van de Reiger) die ik daar tegenkwam, hierover binnenkort meer. De onderstaande foto's zijn van 'wilde' vogels in Artis. Ik geef ze geen ongelijk dat ze daar zitten, lekker eten van andere dieren meepikken ;-)

Als eerst de Halsbandparkiet, deze vogel komt oorspronkelijk uit tropisch Afrika en Zuid-Azië, die ooit naar Europa gehaald als volièrevogel. In de loop der jaren is een aantal van deze vogels ontsnapt of vrijgelaten. En nu hebben ze zicht vermenigvuldigen tot vele tienduizenden exemplaren! -bron: Wikipedia-


Het is natuurlijk lente, en dat betekend jonkies! Ik kan er echt van genieten als ik jonge eendjes zie. Op de onderstaande foto's zie je jonge Waterhoentjes. De foto daaronder spreekt voor zich, een jonge Meerkoet met pappa of mamma!
En dan hebben we nog musjes, Artis zit er vol mee. Ze zijn erg gewend aan mensen en dus absoluut niet schuw, hier heb ik even goed gebruik van gemaakt!

 Natuurlijk heb ik ook een paar foto's gemaakt van dieren die wel echt in Artis zitten!

Ga jij wel eens naar een dierentuin? En zo ja neem je dan ook je camera mee?
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen: