Foto post #6 | Op avontuur

Door | 18.4.14 1 reactie
Afgelopen weekend wou ik weer eens lekker naar buiten om foto's te maken. Vanuit de trein had ik gezien dat bij station Overveen (tussen Haarlem en Zandvoort) een heel mooi natuurgebied is en daar wou ik graag naartoe!
Zo gezegd, zo gedaan mij vriend en ik waren uitgestapt bij station overveen maar al snel zagen we dat we de verkeerde kant opgelopen waren. We konden terug OF een half rondje langs de rand van het natuurgebied maken en er zo omheen lopen om er daarna alsnog in te gaan, dat werd hem! Onderweg zagen we ineens een interessant pad (die overigens een hele andere kant op ging) mijn vriend zei zullen we daar in? Ik had twijfels over of we dan nog wel bij een treinstation o.i.d. in de buurt zouden komen en zei "laten we anders even kijken op GoogleMaps waar dat uit komt". Zijn antwoord was "NEE" haha het leek hem leuk gewoon op ons gevoel te lopen (wat we eigenlijk altijd doen maar dan zijn we al in de duinen o.i.d.) Dus ik dacht "wil ik daar naartoe, JA" en we gingen. Niet zo veel later kwamen we ineens uit bij duinen! Het restaurantje bij de ingang van de duinen heette 'Kraantje Lek' Ik had er nog nooit van gehoord maar mijn vriend kwam het ineens allemaal heel erg bekend voor ;-) Het was een heel mooi gebied en dit zijn een aantal foto's die ik daar heb gemaakt!

Dit is een Zandhagedis, ook wel Duinhagedis genoemd. Dit is een mannetje en hij heeft echt een prachtig patroon vooral op zijn rug. Dat is te zien op de derde foto.
Dit is de Grote Zanglijster. Mijn eerste ontmoeting van dichtbij met deze prachtige vogel!


Op een gegeven moment zagen we fietsbordjes naar onder andere Zandvoort en Bloemendaal. Toen hebben we besloten meteen maar door naar Zandvoort te lopen! We hebben omgelopen, rare routes genomen en er uiteindelijk 3/4 uur over gedaan. Maar het was echt een super leuke/mooie route en zeker voor herhaling vatbaar :)


Plan jij altijd een route als je ergens naartoe gaat? Of ben je meer van het "avontuurlijke" ;-)


Nieuwere post Oudere post

1 opmerking:

  1. Super leuk zo'n wandeling! mooie foto's heb je gemaakt! die hagedis is echt cooooll

    BeantwoordenVerwijderen