Vogelfotografie

Door | 3.3.14 2 reacties
Om mijn liefde voor natuurfotografie nog iets meer te specificeren vandaag een stukje over het fotograferen van vogels. Want dat is wat ik binnen natuurfotografie het leukste vind.
Vogels spotten, fotograferen en dan ook nog herkennen. Het is niet iets wat je in een dag leert.
Er zijn ontzettend veel verschillende vogels die allemaal andere geluiden maken. Als ik op pad ga, ben ik meestal samen met mijn vriend. Hij met zijn verrekijker en ik met mijn camera en we hebben altijd een vogelboekje bij ons!
Het fotograferen van vogels vergt veel geduld. Want ja, ze blijven natuurlijk niet zitten wanneer jij dat wilt! Maar dit maakt het ook wel weer spannend want je probeert zo stil mogelijk te zijn en als je dan uiteindelijk een vogel ziet en hij staat nog mooi op de foto ook, voelt dat echt als een soort overwinning haha!
Inmiddels hebben we al veel geleerd en herkennen we veel soorten vogels aan het geluid wat ze maken. En ik heb ook al van heel wat mooie vogels foto's kunnen maken.
Op dit moment wil ik me vooral op roofvogels focussen, want die zijn erg moeilijk (vind ik) te fotograferen en je moet ook de juiste plekjes weten. Mijn grootste “droom” blijft toch wel het fotograferen van de Ijsvogel. Ik vind hem prachtig en het verbaast me dat zo een mooie vogel in Nederland te zien is. Ik heb hem wel al een keer gezien, twee keer eigenlijk. Hij zoefde een keer langs over het water en de andere keer zat hij ver weg in een boom en kon ik hem zien met een verrekijker. Maar op de foto.. heb ik hem nog niet. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere vogels om het over te hebben maar die komen binnenkort aan de beurt!
Hier een aantal foto’s die ik heb gemaakt.


Nu ik het toch over vogels heb.. Beleef de lente is een geweldig evenement van Vogelbescherming Nederland. Tussen 1 maart en 1 juli kan er live met webcams gekeken worden naar vogels in hun nest. Meer informatie is natuurlijk te vinden op de website http://www.beleefdelente.nl Dit is pas het tweede jaar dat ik weer ga meekijken maar als je van vogels houdt is dit zeker een aanrader!
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

 1. Mooie foto's!! Ik heb er zelf nooit het geduld voor (behalve bij eenden, maar volgens mij zijn die aardig lui!) en ik krijg soms een vogel op de foto bij een spontaan moment!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankjewel! Ik heb even een kijkje genomen op je fotoblog, goed bezig joh!

   Verwijderen