Tutorial | Photoshop - Simpel zwart/wit

Door | 21.3.14 3 reacties
Okay, ik wil even een hele simpele/snelle tip delen. Een zwart-wit effect op je foto kan op heel veel verschillende manieren. Vandaag laat ik er een zien die heel snel te doen is en (vind ik) net even wat extra kracht aan een zwart-wit foto geeft! Ik gebruik hiervoor Photoshop. We nemen een foto ->

In dit geval van een vos.

Kopieer de achtergrond (sneltoets cmd+J bij windows ctrl+J) je laag heet nu waarschijnlijk 'Laag 1' Of je kan de foto in het icoontje slepen waar je normaal op klikt om een nieuwe laag aan te maken. Dan heet je nieuwe laag 'Achtergrond kopiëren'.

Selecteer de bovenste laag met in mijn geval de naam 'Achtergrond kopiëren' en ga naar Afbeelding -> Aanpassingen -> Zwart-wit (sneltoets cmnd + alt + shift + B bij Windows ctrl in plaats van cmd) en kies voor de standaard instellingen.


De bovenste laag is nu zwart-wit.


Ga weer naar Afbeelding -> Aanpassingen -> Zwart-wit en kies voor maximaal wit. 


Ga nu weer naar de eerste laag en voeg wat meer contrast toe. Dit kan je vinden bij Afbeelding -> Aanpassingen -> Helderheid/contrast.


 Zet de dekking van je bovenste laag nu op (bijvoorbeeld) 65%

En TADA je hebt een leuke minder 'standaard' zwart/wit foto. Het oog springt hier bijvoorbeeld heel erg uit door de 'maximaal wit' instelling die je hebt gebruikt. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Je kan spelen met de verschillende zwart-wit instellingen om het effect wat jij mooi vindt te krijgen!

Dat was mijn eerste razendsnelle Photoshop tutorial. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en binnenkort komen er meer (uitgebreidere) Photoshop tutorials!

Nieuwere post Oudere post

3 opmerkingen:

  1. DinjaDONUT vd Broek25-03-2014 14:43

    Wow toevallig kregen we vorige week op school 'les' in Zwart-Wit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vanzoelenfotografie25-03-2014 14:43

    Nou wat dinja zegt! Net gehad op school! Vind het leuk met zwart wit dat je lekker kan spelen met de hardheid van kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen