Tutorial | Photoshop - Brushes

Door | 31.3.14 7 reacties
Hoe voeg je een gedownloade Photoshop brush toe in Photoshop? Op die vraag krijg je vandaag antwoord. Om te beginnen moet je op zoek naar een leuke brush bijvoorbeeld op Brusheezy natuurlijk zijn er nog 100 andere websites waar je gratis Photoshop brushes kan downloaden of zoek het op deze manier, die blijft het beste ;-)Als je een leuke brush hebt gevonden download je hem. Ik gebruik als voorbeeld de website Brusheezy. Ik ben voor deze brush gegaan!Het bestand zit bijna altijd in een .zip file, open deze zodat je bij de inhoud van de .zip file kan.Ga naar Photoshop -> Klik op je penseel -> Ga naar Penselen laden en open je brush.Je zult zien dat je gedownloade brushes nu tussen de andere staan! Dat betekend klaar voor gebruik!


En dit is het eindresultaat! Dat was simpel he ;-)


Tip: Door op ] te klikken op je toetsenbord wordt je brush groter. Klik je op [ dan, je raadt het al, wordt hij kleiner!


Nieuwere post Oudere post

7 opmerkingen:

 1. Leuke tutorial! Erg gaaf effect
  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad heel simpel om te doen. Ik gebruik al jaren geen brushes meer, dat past niet echt meer bij mijn werkwijze, maar je kunt er wel awesome dingen mee doen.


  Kan er echt zoveel tips over geven maar dan ben ik morgen nog bezig. </3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruikte eigenlijk ook al een tijdje geen brushes meer. Maar omdat je er inderdaad zoveel mee kan en het eigenlijk heel simpel is, leek het me leuk om uit te leggen :) En ben er zelf weer een beetje mee aan het experimenteren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zekerdeweten! Voor mensen die er niet zoveel verstand van hebben zijn brushes leuke dingen om mee te werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent trouwens door mij genomineerd voor de 'Very Inspiring Blogger Award'! Lees er meer over op mijn blog:

  http://aphelium.org/2014/03/nominatie-very-inspiring-blogger-award/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! ik gebruikte ze altijd om headers enzo te maken..

  BeantwoordenVerwijderen