In de spotlights | Herten

Door | 28.3.14 4 reacties
Vandaag weer een dier(soort) in de spotlights! Ik ga het hebben over Damherten en Edelherten. Deze komen namelijk voor in Nederland! Het Edelhert kan je in Nederland in ieder geval tegenkomen op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen. Het Damhert kan je ook op de Veluwe tegenkomen. Maar waar ik ze meestal zie is in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Natuurlijk zijn er ook nog andere plaatsen waar je ze kan zien. Maar bij de genoemde plaatsen weet ik zeker dat je veel kans heb een hertje tegen te komen! Op waarneming.nl kun je zoeken op 'damhert' of 'edelhert' en dan kan je zien waar deze onlangs zijn gespot!


Ik kom eigenlijk vrij vaak herten tegen. In de Waterleidingduinen kan ik wel zeggen dat ik ze altijd tegenkom. En sommige zijn ook niet zo bang, heel fijn voor het maken van een foto! Maarja af en toe kom je ook wel eens wat minder leuke dingen tegen. Zoals een karkas van een hert of zelfs een overleden hert die nog helemaal intact is. Dan maak ik geen foto's dat voelt niet helemaal goed of zo. Maar goed dat is 'the circle of life'. Ik zal jullie een aantal foto's laten zien van hertjes die ik heb gemaakt.


Hebben jullie een dier(soort) die je graag in de spotlights zou willen zien?Nieuwere post Oudere post

4 opmerkingen:

 1. Wow! Wat maak je mooie fotos! Ik kan er echt eeuwen naar kijken.
  Ik ga je zeker volgen op bloglovin x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk om te horen, dankjewel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. DinjaDONUT vd Broek28-03-2014 20:58

  Wat leuk! Ik ga die site zeker eens bekijken. Het lijkt me echt tof om herten op de foto te zetten!
  Ik zou graag een egel in de spotlights willen zien, gewoon omdat ik die niet vaak tegenkom op foto's!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een egel, wat een leuk idee! Die heb ik zelf ook (helaas) nog niet op de foto. Die zal je zeker terug zien in een van mijn Spotlight artikelen!

  BeantwoordenVerwijderen