In de spotlights | (2014 het jaar van) de Spreeuw

Door | 10.3.14 Laat een reactie achter
"Al behoort de Spreeuw tot de meest algemene soorten ter wereld, in Nederland neemt de soort sterk in aantal af. De precieze oorzaken van de achteruitgang zijn nog niet bekend. Mede daarom hebben Sovon en Vogelbescherming 2014 uitgeroepen tot het Jaar van de Spreeuw." Voor meer informatie over de Spreeuw verwijs ik jullie dan ook graag door naar de bovenstaande websites.
Omdat ik zelf niet wist dat de aantallen van de Spreeuw sterk af namen leek het me een goed idee om toch even aandacht aan de Spreeuw te besteden op mijn blog. Ik vind het zulke leuke, mooie, ondeugende en vrolijke vogels. De geluiden die ze maken zijn ook echt grappig. En ze zijn zeker niet camera schuw!
In mijn eerdere post over vogelfotografie had ik het al over Beleef de lente. Ook nu wil ik daar weer iets over zeggen! Via deze website kan je namelijk vanaf 17 maart meekijken met een webcam gericht op een kast waar (als het goed is) de Spreeuw gaat broeden. De webcams zijn de hele dag online dus je kan echt alles zien wat er gebeurd. De webcam van de Spreeuw vind je hier. Als je vaak kijkt ga je op een gegeven moment echt meeleven met de vogels achter de webcam. Ze zitten er in weer en wind en soms gebeuren en natuurlijk ook wat minder leuke dingen. Hoe dan ook, ik vind het een erg goed en interessant initiatief. Als je ook interesse hebt voor vogels zou ik zeker een kijkje nemen!
En toevallig ben ik gisteren getipt over dit geweldige filmpje van een enorme zwerm spreeuwen in Engeland. Ik hoor graag wat jullie er van vinden!


Nieuwere post Oudere post

0 reacties: