In de spotlights | Konikpaard

Door | 6.3.14 2 reacties
Zoals ik al eerder heb verteld lijkt het me leuk om zo nu en dan een dier in 'de spotlights' te zetten. Vorige keer ging het over de vos, vandaag wil ik het hebben over het Konikpaard!

Veel van jullie zullen wel van het Konikpaard hebben gehoord. Vooral door de film De Nieuwe Wildernis wat zich afspeelt in de Oostvaardersplassen. Hier in de Oostvaardersplassen is een grote groep wilde Konikpaarden. En na het zien van de film, wou ik dan ook graag naar de Oostvaardersplassen om op zoek te gaan naar de Konikpaarden. Zo gezegd, zo gedaan.. Met 2 anderen ging ik een dagje naar de Oostvaardersplassen (met de rest van Nederland bleek toen) het was HEEL erg druk en je liep met de meute mee. Of naja liep.. er lag zoveel modder dat je amper vooruit kwam op sommige stukken en je met 'gevaar voor eigen leven je schoenen' door de modder moest. Maar natuurlijk zorgde dit ook wel voor veel lol. Het was ook al zo opvallend dat bijna iedereen hoge kaplaarzen aan had.. Als we dát toch hadden geweten.. haha


Maar goed ik kan nu natuurlijk doorgaan over wat ik allemaal jammer vond.. Maar ik kwam voor de Konikpaarden. En die heb ik gezien, prachtig waren ze! Het was heel onwerkelijk allemaal, we stonden bij een klein groepje maar in de verte stonden er nog wel 50 misschien wel 100 of meer! Ik heb natuurlijk uitgebreid de tijd genomen om foto's te maken. En dit is het resultaat.


Er zijn nog andere plekken in Nederland waar je kans hebt een Konikpaard te zien. Echter heb je (denk ik) de grootste kans bij de Oostvaardersplassen. Ik weet zelf niet precies op welke andere plaatsen je een Konikpaard kan tegenkomen. Maar via de website waarneming.nl kan je zoeken en zien waar en waneer er Konikpaarden zijn gespot.
Nieuwere post Oudere post

2 opmerkingen:

  1. Dankje! Ja het zijn echt prachtige beesten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vanzoelenfotografie25-03-2014 14:43

    Ooooh wauuwh! wat een mooie beesten zijn het toch! mooie plaatjes heb je geschoten!

    BeantwoordenVerwijderen