De 'Plastic Fantastic' 50mm F1.8 lens

Door | 4.3.14 Laat een reactie achter
De fotografen die dit stuk lezen hebben er vast veel over gehoord, of misschien heb je er wel een! De Canon 50mm f1.8 lens "DE lens die iedere fotograaf 'moet' hebben".. zo zeggen ze. Maar wat is er nou zo goed/leuk aan deze lens? Je leest het hier!Wat deze lens zo leuk, anders en gewild maakt is de diafragma. f1.8 betekend eigenlijk niets anders dan dat je heel veel onscherpte kan creëren. Een andere naam voor de onscherpte in de achtergrond is Bokeh.
Voorbeeld: Je laat 2 mensen achter elkaar staan en legt de focus op de achterste persoon. Dan zal de voorste persoon en alles er omheen helemaal onscherp zijn. (Met een diafragma van 1.8)

De lens is dan ook ideaal voor bijvoorbeeld product fotografie. Omdat je de focus echt op het product kan leggen. Ook met portretfotografie vind ik deze lens erg fijn. De lens is klein, weegt maar 130 gram en is dus heel makkelijk om mee te nemen! De prijs, daar hoef je hem ook niet voor te laten liggen. Je hebt deze lens al voor ongeveer €95,00. 

Een aantal foto's die ik heb gemaakt met deze lens om de kwaliteit (waar ik heel tevreden mee ben) en het effect te laten zien.Natuurlijk zijn er ook nadelen aan deze lens.
Om in of uit te zoomen zal je toch echt naar voor of achter moeten lopen. En het auto focussen gaan niet geheel geluidloos. Maar ik vind dat dit niet opweegt tegen de positieve kanten van deze lens!
Nieuwere post Oudere post

0 reacties: