Goedkoop alternatief macrolens

Door | 26.2.14 10 reacties
Macro fotografie is iets wat mij altijd al leuk heeft geleken maar een macrolens is (zoals alle lenzen) natuurlijk niet goedkoop. Omdat ik toch wil weten of macro fotografie echt iets voor mij is ben ik opzoek gegaan naar een goedkoper alternatief. Je hebt bijvoorbeeld macro tussenringen, filters die je op je lens kan schroeven met macro effect maar al snel kwam ik uit op een goedkope 'opschroef lens'
Je hebt hem al voor €14,00 (via Ebay) het is een 0.45x 58mm Wide Angle and Macro Lens.
Dus het is een groothoek en macro lens die je op je (in dit geval) kit-lens kan ‘schroeven'. Of hij wel of niet past ligt dus alleen aan de diameter van de lens die op je camera zit.
En wat is nou leuker dan macro foto's maken van paddenstoelen en insecten! (het was toen herfst) Ik ging op pad en al snel vond ik de eerste paddenstoelen! Het was even wennen met de macro lens, de auto-focus werkt iets minder goed en soms zag je een heel klein zwart randje omdat je deze lens op je eigen lens heb geschroefd. Het is dan een kwestie van even een heel klein beetje inzoomen en dan is dat probleem verholpen! Al met al heb ik er eigenlijk geen last van gehad. En voor die €14,00 is het een prachtige uitvinding!! Hieronder een paar foto’s die ik gemaakt heb met deze lens.

Zoals ik al eerder zei is deze lens ook een groothoeklens. Natuurlijk heb ik dit ook uitgeprobeerd maar hier was ik niet zo tevreden mee. Nou heb ik hem gelukkig voor de macrolens gekocht maar toch is het wel jammer! Als je de groothoeklens gebruikt krijg je meer een fisheye effect en de kwaliteit van je foto gaat erg achteruit. Dus in die zin raad ik deze lens niet aan. Ben je echter opzoek naar een goedkoop alternatief voor een macrolens, is dit de perfecte optie!
Nieuwere post Oudere post

10 opmerkingen:

 1. Wow.... you got some real good macro there with your gadget.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx! I was a little surprised myself ;-) But it's a really nice gadget!

   Verwijderen
 2. Gaaf dat dit met zo'n goedkook item kan. De eerste foto vind ik echt heel mooi.
  De close-up filters leken mij ook erg handig, maar het lijkt bij overbodig om ze allebij te kopen. Met welke werk jij het liefst?

  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het moeilijk kiezen maar denk dat ik dan toch voor de opschroef macrolens zou gaan. Het voordeel hiervan zijn dat je niet hoeft te wisselen (bij de close-up filters heb je natuurlijk 4 verschillende mogelijkheden) en je kan in- en uitzoomen om toch macro foto's op verschillende afstanden te krijgen.

   Verwijderen
 3. Hoi Nina,
  Mijn reactie is verdwenen (misschien is je probleem toch nog niet helemaal opgelost?)
  Ik weet niet of je 'm al had gelezen, maar ik vroeg me af wat jij fijner vind: je close-up filters of deze tussenringen?
  De foto's vind ik trouwens erg mooi. Vooral de eerste!
  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat raar! Ik had ook al geantwoord. Goed dat het je opvalt, ik zal er nog even naar kijken. Mijn voorkeur gaat uit naar deze opschroef lens. Het voordeel daarvan is dat je niet hoeft te wisselen. Wat bij de filters natuurlijk wel moet. Ook blijft de mogelijkheid om te zoomen met deze lens. En zo kan je dus ook macro fotos met verschillende afstanden maken. En daar heb je dan geen verschillende close-up filters voor nodig. Deze lens is denk ik gewoonhet handigst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de uitleg! Ik ga zeker eens kijken of ik ergens een mooie kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ik heb even voor je gekeken. Als je het via Ebay koopt zit je nu rond de 13 euro. Dan heb je dezelfde als ik http://www.ebay.nl/itm/58mm-0-45X-Wide-Angle-Lens-for-Canon-EOS-1000D-1100D-500D-Rebel-T1i-T2i-T3i-/371006228389?pt=AU_Cameras_Photographic_Accessories&hash=item5661b1c7a5&_uhb=1 Mocht je nog vragen hebben, laat het me weten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. als ik alleen de macro-lens erop zet zie ik alles wazig. Iemand een idee hoe dat komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je e-mail bericht beantwoord :)!

  BeantwoordenVerwijderen