Fotoshoots

Door | 28.2.14 1 reactie
Zoals ik al heb verteld vind ik natuurfotografie een van de leukste dingen die er is. Maar natuurlijk wil ik alle takken van fotografie geprobeerd hebben om te kijken wat ik nog meer leuk vind. Daarom leek mij leuk om eens mensen te gaan fotograferen in plaats van dieren en planten.

Natuurlijk had ik wel vaker een foto gemaakt van familie of vrienden maar nooit met een 'professioneel oog'. Toen kreeg ik ineens de kans dit wel te doen! Ik werd namelijk gevraagd om een fotoshoot met 2 zussen te doen en een bruiloft te fotograferen. Helemaal geweldig natuurlijk maar ook best spannend. Want wat als het niet goed gaat, of als ik het helemaal verpest? Gelukkig kan ik nu al zeggen dat dit niet is gebeurd. De fotoshoots waren super leuk en heel gezellig -ik had ook gewoon veel geluk met de lieve mensen- 

En dit zijn ze dan! De foto's van mijn eerste bruiloft en eerste fotoshoot.


Na deze super leuke ervaringen heb ik nog 4 fotoshoots mogen doen. Ik blijf zenuwachtig maar als ik eenmaal bezig ben zit ik helemaal in mijn element en gaat het eigenlijk vanzelf!

Tips voor fotoshoots

- Bereid je goed voor
Zorg ervoor dat je batterij vol is en je SD kaartje leeg. Ik neem zelf altijd een extra batterij en SD kaartje mee voor de zekerheid. Beslis ook welke lenzen en accessoires je nodig hebt voor de fotoshoot en leg deze de dag van tevoren klaar. Is er bijvoorbeeld kans op regen? Zorg dan voor een paraplu en regenhoes voor je camera.
- Let op de instellingen van je camera!
Het liefst elke minuut. Is het bijvoorbeeld bewolkt maar komt de zon ineens door? Dan kan je het beste je instellingen veranderen om overbelichting te voorkomen.
- Kijk vaak op je scherm 
Kijk de foto's die je maakt eruit zien zodat je weet of je camera ook echt goed ingesteld staat. Dit om teleurstelling te voorkomen ;-)
- Denk ook aan jezelf
Neem genoeg eten en drinken mee! Je bent de hele dag intensief bezig met foto's maken en dat vergt veel energie.
- Have fun
Natuurlijk ben je zenuwachtig voor die eerste (of misschien wel 2e,3e of 20ste) fotoshoot. Maar de mensen die op de foto moeten zijn dat vast ook! Hou het lekker losjes en gezellig, dat zorgt voor een leuke dag!

Tot slot nog een aantal foto's die ik tijdens andere fotoshoots heb gemaakt!Heb jij wel eens een fotoshoot gedaan? En zo ja, als fotograaf of model?

Nieuwere post Oudere post

1 opmerking:

  1. Handige tips! Ik fotografeer zelf ook, en ook het liefst natuurfotografie!
    x

    BeantwoordenVerwijderen